Tuesday, May 12, 2009

Kami Boleh!


This is my own version of 'We Can Do It!' poster illustration. An adaptation from original poster to local look and feel. Enjoy!

Medium: Adobe Photoshop 5.5 + wacom

10 comments:

rafflethazzle said...

nak tanya, camne bwt brush effect sebijik mcm painting btol in this entry?

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

brush fx? aku tk pakai mana2 fx pun, just paint all the way pakai hard edges brush, main ngn opacity brush utk blending. kalau ko pakai photoshop yg version baru2, lg bnyk brush ada boleh explore. aku punya zaman tok kaduk punya photoshop ni. terpaksa pakai apa2 brush yg dh sedia ada. :P

azhar said...

sungguh 5o's retro look..

kena belaja ngan ko pasal grafik n fotoshop nih

withoutmotive said...

nak tanye..kebanyakan proses colouring ko pakai photoshop je ke? ade x pakai painter? aku pnah test..tp mcm susah sket nak handle..tapi yang best nye die ade mcm medium(akrilik,watercolour,oil n mcm2 lagi..)bagi ko la..mane lagi best?

ps: aku ade photoshop cs3..nak ke?

INDRA QIRANA said...

hu clasiccus! hebat!
aku peminat norman rockwell, ko minat tak?

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

norman rockwell mmg terbaik!!!!

Adijin said...

Aku memang suka artwork jenis stail poster propaganda macam gini.

Yang ini memang ada feel artwork poster local dulu-dulu. Memang menjadi.

meo188 said...

kami boleh ...pakai tudung? huhuhuhuhu

meo188 said...

kami boleh ...pakai tudung? huhuhuhuhu

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

adijin: aku pun suka gila propaganda poster oldskool.. zaman2 perang punya. samalah kita!

meo: ha'ah meo.. tudung ala makcik2 zaman2 dulu.. hihihi.